ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 10.04.2022.

ПАЛМА НА РАМАЗАНУ ПО ДРУГИ ПУТ БИО ГОСТ У КУЋИ САМЕХА ХЕВЕДЕ , ВЛАСНИКА ЛАНЦА ХОТЕЛА ТИТАНИК И АЛИБАБА

Председника Јединствене Србије Драгана Марковића Палму угостио је синоћ током Рамазана један од највећих привредника у Египту Самех Хеведа, власник ланца хотела Титаник и Алибаба.

Рамазан је највећи муслимански празник, а када вас неко током Рамазана угости у својој кући, онда је то у муслиманском свету част и поштовање највишег нивоа.

"Пуно Вам хвала што се нас позвали да будемо ваши гости на највећи муслимански празник Рамазан. Ово је други пут да будемо ваши гости у време вашег највећег празника. Моји пријатељи и ја смо посебно почаствовани што што можемо вечерас да будемо са вама у вашој кући. Пуно вам хвала на гостопримству. Србија и Египат су две пријатељске државе, Срби и Египћани су два братска народа. И господин Самех је мој брат и српски брат. Разговарали смо и о економској сарадњи, имајући у виду да је наш домаћин привредник 40 година. Разговорали смо, не само о туризму и хотелијерству, већ и о великој светској економској кризи која наступа услед последица коронавируса и рата између Русије и Украјине и како да повећамо економску сарадњу између Србије и Египта и у таквим условома. Већ смо договорили да у октобру под најповољнијим условима доведемо нову групу лекара у Хургаду. Ја сам на дочеку 2020. године у Хургади, управо у његовом хотелу Титаник добио Оскар популарности као најпопуларнији странац у Хургади. Господин Самех је био мој гост у Србији и позивам га да поново дође у Србију " - рекао је Марковић у кући Самеха Хеведе

Захваљујући се Драгану Марковићу Палми што је прихватио његов позив, власник ланаца хотела Титаниц и Алибаба, господин Самех Хеведа је рекао да се радује сваком виђењу са Марковићем, да му је част да буде у његовом друштву и друштву његових пријатеља. "Увек смо имали шта да научимо један од другог" изјавио је Самех Хеведа. На вечери поред Драгана Марковића Палме били су и председник Странке Зелени Србије Иван Карић, народни посланици Дубравка Краљ, Живота Старчевић, и Дејан Игњатовић, начелник Поморавског округа Горан Милосављевић, доктор Миодраг Јаркин познати кардиолог, као и хирург доктор Валентин Михајлов.