ИЗДВАЈАМО

АКТУЕЛНОСТИ

АКТУЕЛНОСТИ - 18.01.2023.

ПАЛМА : РАЧАК ЈЕ БИО ЛАЖНИ ПОВОД ЗА НАТО АГРЕСИЈУ НА НАШУ ЗЕМЉУ И ЗАТО РАЧАК НИЈЕ БИО НИ У ЈЕДНОЈ ОПТУЖНИЦИ У ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ. РАЧАК ЈЕ БИО ЛЕГАЛНА АНТИТЕРОРИСТИЧКА АКЦИЈА

“Део међународне заједнице који подржава косовске Албанце треба да промени свој став и јасно осуди албанске терористе који пуцају на децу на Бадње вече и на оне који руше надгробне споменике, што се нигде у свету не дешава. Сада се поново помиње случај “Рачак”. Рачак је био легална антитерористичка акција и то је био лажни повод за НАТО агресију на тадашњу Савезну Републику Југославију и зато Рачак није био ни у једној оптужници Хашког трибунала. Бомбардовање наше земље од стране НАТО пакта 1999. године је за мене био геноцид који никада не застарева. НАТО је по Србији убијао децу, жене, уопште цивиле и то, по међународним законима, забрањеним средставима као што су касетне бомбе. Политика коју данас води председник Србије Александар Вучић је политика мира и политика стабилности. Србија није за рат, Србија је за мир. Део међународне заједнице који подржава такозвано Косово мора да промени своју политику, јер не поштују међународне споразуме, а и косовски Албанци не поштују ниједан потписани споразум, од Кумановског споразума, Резолуције 1244 до Бриселског соразума”, изјавио је председник Јединствене Србије, народни посланик и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма на данашњој заједничкој конференцији за новинаре у Јагодини са амбасадором Републике Кубе у Србији Густавом Триста Дел Тодом. Марковић се захвалио Републици Куби што подржава територијални интегритет и суверентитет Србије и Његовој екселенцији што је за крај свог мандата изабрао Јагодину као последњи град који је посетио. “Захваљујем се Републици Куби што није признала такозвано независно Косово И што је гласала против тога да такозвано Косово уђе у УНЕСКО. Србија и Куба су географски далеко, али по ставовима и историји веома близу. Куба је земља која се налази више од 60 година под америчким санкцијама, али успева да одржи стабилност. Србија и Куба у међународним организацијма гласају за међународно право, а не за закон силе. Захваљујем се Његовој Екселенцији амбасадору Републике Кубе у Србији Густаву Триста Дел Тоду што је изабрао управо Јагодину за град који обилази на крају свог мандата”, казао је Марковић додавши да је Јагодина град душе што, како је рекао, показује и податак да поред Београда, руски и украјински држављани највише купују станове и куће у Јагодини, што је показало најновије истраживање.

ДЕЛ ТОДО : ОДЛАЗИМ ИЗ СРБИЈЕ СА НАЈЛЕПШИМ ОСЕЋАЈИМА ПРЕМА СРБИЈИ И СРПСКОМ НАРОДУ

“Одлазим из Србије са најлепшим осећајима и према држави Србији и према српском народу. Србија је пријатељска земља. За Републику Кубу Косово је саставни део Србије, Ми ту немамо дилему и сви треба да поштују Резолуцију 1244 Уједињених нација. То је принципијелан став Кубе, као што је принципијелан став Србије да у Уједињеним нацијама гласа против блокада и санкција према нашој земљи. Након корона пандемије полако с етуристи из Србије враћају на Кубу. Пре пандемије је било 7000 туриста из Србије на Куби годиње, а већ сада, првих месеци након пандемије, на Куби је било 2000 српских туриста и бележимо доста туриста и из Јагодине. Честитам Републици Србији и њеном руководству на свим успесима, а посебно на привредним успесима које постижете. Надам се да ћу се опет вратити у вашу лепу земљу”, рекао је амбасадор Републике Кубе у Србији Густаво Триста Дел Тодо. Конференцији за новинаре присуствовали су и градоначелник Јагодине Ратко Стевановић и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић.